Installeren van rolgordijn voor dakraam

Na het aanschaffen van raamdecoratie bij Timlux of elders, komt het moment van de waarheid. Ophangen. Ondanks de bijgeleverde handleiding willen wij graag hier nogmaals laten zien hoe simpel het wel niet is!

Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier. Een schroefmachine word afgeraden omdat dit teveel kracht kan zetten op de schroef, als dit het enige is wat je in huis hebt, probeer dan om ‘m op een laag standje te zetten voor de weerstand. Denk hier bij aan ongeveer 4 a 5.

Brackets bevestigen aan de linker en rechterzijde

Er word met de letters R en L aangeduid of ze Links of Rechts moeten worden geïnstalleerd. Deze brackets kan je nooit te diep installeren er zitten namelijk ‘weerhaken’ aan die precies in lijn komen te staan met de voor- en bovenkant.

Bevestig de gordijn over de brackets

De gordijn is altijd op maat, dit betekend dat de zijkanten van de gordijn met gemak over de brackets glijden. In deze casette zit de gordijn in zijn geheel inclusief de veer die zorgt voor de rem- en span functie.

Bevestig de zijgeleiders

In de verpakking komen twee zijgeleiders, links en rechts. Deze worden eerst aan de bovenkant erin geschoven. Soms helpt het om de gordijn iets naar beneden te trekken en deze er langs te schuiven. Bevestig de schroeven in de daarvoor bestemde gaten. Let op: zorg er wel voor dat de rail goed tegen de onderkant van het houtwerk gedrukt zit om licht-inval te minimaliseren.

Zo makkelijk kan het dus zijn om een gordijn te installeren 🙂
Durf je het nog steeds niet aan? Niet getreurd, wij komen het graag voor je installeren tegen een kleine vergoeding. Neem hiervoor contact met ons op.

Geef een reactie

Chat openen
Hey daar 👋! Stel gemakkelijk je vraag!